2 Live kijken

Naomi Klein, antiglobaliste

Naomi Klein

lux-nijmegen.nl/debat, vanavond van 20.00 tot 22.30 uur

Naomi Klein is vanavond te gast in Lux in Nijmegen om haar nieuwe boek De Shockdoctrine, de opkomst van rampenkapitalisme te presenteren. Kaarten hiervoor zijn inmiddels uitverkocht. Maar de auteur, die met haar boek No Logo het boegbeeld werd van de antiglobalistische beweging, is vanavond live te zien op de website van het Nijmeegse film- en debathuis. Kijk om 20.00 uur op de site en woon de boekpresentatie alsnog bij, zij het op afstand. Naomi Klein vergelijkt in haar nieuwe boek de manier waarop Westerse kapitalistische markteconomieën de wereld veroveren met de martelmethode die eind jaren vijftig in opdracht van de CIA werd ontwikkeld. Net als in de CIA zouden wereldleiders ook ‘shocks’ gebruiken. En ging haar redenatie wat te snel: de beelden blijven voorlopig online, later terugkijken kan dus ook. (LR)