1 Parodiëren

The Simpsons Movie stills

http://tinyurl.com/3ynyfm

Een scène uit The Simpsons: Homer staat midden op een weg. In de verte nadert een auto. Je ziet Homer op de rug, zijn armen gestrekt boven zijn hoofd. Vervolgens zie je hem frontaal, zijn gezicht vertrokken van paniek. De auto nadert snel, maar Homer wijkt niet. In het laatste shot rijdt de auto over hem heen, maar raakt hem niet omdat hij tussen de voorwielen ligt. Klinkt de scène je bekend in de oren? Dat kan. Vervang Homer door Gary Grant en je hebt de beroemde scène uit de Hitchcockfilm North by Northwest uit 1959.

In de meer dan vierhonderd afleveringen van de satirische animatieserie komen talloze verwijzingen voor. Ene Joey verzamelde de stills uit de serie en zette ze naast de originele stills. De douchescène uit Psycho, de beenscène uit The Graduate, de bolhoedjes uit A Clockwork Orange, Joeys opsomming illustreert hoe knap ze zijn verwerkt in wat Barbara Bush ooit ‘het domste wat ze ooit had gezien’ noemde. Wel jammer dat de filmtitels niet genoemd worden, maar gelukkig zijn er altijd fanatiekelingen die de moeite nemen een lijstje te maken en dit als reactie in het forum te plaatsten. (AvdP)