Wereldkampioen pompoen telen

Wereldkampioen pompoen telen Half Moon Bay, 9 okt. Deelnemers aan de 34ste editie van het wereldkampioenschap zwaarste pompoen telen, gisteren in Half Moon Bay in de Amerikaanse staat Californië. Winnaar was Thad Starr met een pompoen van 692,72 kilogram. De hoofdprijs bedroeg 6 dollar per Angelsaksische pound en kwam uit op 9.144 dollar. Een speciale prijs van 500 dollar was weggelegd voor de mooiste pompoen. De wedstrijd is het begin van het jaarlijkse Kunst en Pompoen Festival in Half Moon Bay, dat zichzelf heeft uitgeroepen tot pompoenenhoofdstad van de wereld. Pompoenen worden onder meer langs de hoofdstraat van het dorp tentoongesteld als „hommage aan de Grote Pompoen”. Foto AFP A row of pickup trucks hold giant pumpkins at the 34th Annual Safeway World Championship Pumpkin Weigh-Off 08 October 2007 in Half Moon Bay, California. Thad Starr of Pleasant Hill, Oregon, took the top honor at tihis years pumpkin weigh-off with his pumpkin coming in at 1,524 pounds (692.72kg), earning him 6 USD per pound in prize money for a total of 9,144 USD. AFP PHOTO/Justin Sullivan/Getty Images FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS AND TELEVISION USE ONLY AFP