Vegetarisch dieet kost meer goede landbouwgrond

Rotterdam, 9 okt. De gebruiker van een vet-arm, vegetarisch dieet legt meer beslag op goede landbouwgrond dan de consument die ook wat zuivel en vlees nuttigt. Dit schrijven onderzoekers van Cornell University in Renewable Agriculture and Food Systems. Zij vergeleken 42 diëten samengesteld uit voedsel dat in de staat New York geproduceerd wordt. Ze bevatten dezelfde hoeveelheid calorieën maar variëerden in vleesgehalte: van 0 tot 420 gram. Het vetgehalte variëerde van 20 tot 45 procent. Voor de productie van vetarm, vegetarisch voedsel is 0,18 hectare grond per persoon per jaar nodig. Maar dat moet erg goede grond zijn. Vervanging van planten door wat zuivel en vlees voert het totaal ruimtebeslag op maar vergt minder van de goede grond: gras groeit ook op slechte grond.