Televisie Film van de dag

Old School. Seksdoordrenkte reünistenkomedie van Todd Phillips, de man die verantwoordelijk is voor de films Road Trip en Starsky & Hutch. Eerder maakte hij de documentaire Frat House, over rituelen in studentenverenigingen. Voor Old School putte Phillips uit zijn eigen herinneringen aan zijn tijd in een fraternity, een studentenvereniging voor jongens, gehuisvest in een pand op de campus van de universiteit. Luke Wilson speelt een reünist die wegens omstandigheden – zijn echtgenote deelt het bed met allerlei vreemdelingen – verhuist naar een pand vlak bij zijn alma mater. Studentenvriendjes Vince Vaughn en Will Ferrell proberen hem op te beuren door aldaar de studententijd nog eens dunnetjes over te doen. Net als het nu in de bioscopen draaiende Knocked Up speelt de film in op de gedachte dat mannen nooit volwassen zullen worden en dat ook niet willen. (Todd Philips, 2003, VS), Veronica, 20.30-22.10u.

André Waardenburg