Summer in the city

Net zo dol als New Yorkers zijn op de dynamiek van hun stad, zozeer hechten ze aan zelfbedachte regelmaat:

• Na Labor Day (viel dit jaar op 3 september) is witte kleding taboe;
• Als het eenmaal weer lekker warm wordt in maart, volgt er toch altijd nog een sneeuwbui;
• Als op Columbus Day de ijsbaan bij Rockefeller Center open gaat, begint de winter.

Sort of.

Gisteren was het Columbus Day, gisteren ging de normaal zo populaire ijsbaan open en gisteren was het ook 90 graden Fahrenheit in de stad: 32 graden Celsius. De zomer duurt wat langer dit jaar. Stranden die officieel al een maand dicht zijn, bleven dit weekend ook nog open. En de directeur van de ijsbaan begrijpt ook wel dat bijna niemand door de plassen op het ijs heen wil schaatsen: „This is the first year we’ve competed with the beaches”.