Russen in de rij voor een kaartje

Moskou is volledig in de ban van de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Rusland en Engeland op 17 oktober. Tienduizenden Russische voetbalfans stonden gisteren uren in de regen om een kaartje voor het beladen duel in het Loezjniki Stadion te bemachtigen. De uitslag bepaalt zeer waarschijnlijk wie zich plaatst voor het Europees kampioenschap in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Met nog drie wedstrijden te spelen strijden Kroatië (23 punten), Engeland (20), Rusland (18) en Israël (17) in groep E om twee tickets voor het EK.

De vraag naar kaartjes overtrof alle verwachtingen. De Russische bond kreeg meer dan 500.000 verzoeken, terwijl er nog maar 6.500 kaartjes beschikbaar waren in de vrije verkoop. Het leidde in de Russische hoofdstad tot een anderhalve kilometer lange rij wachtenden voor de kassa’s van het Loezjniki.

De vorige kwalificatiewedstrijden tussen Engeland en Rusland, in Londen, verloor de ploeg van Guus Hiddink met 3-0. Engeland speelt zaterdag eerst tegen Estland, en treft in het laatste kwalificatieduel Kroatië (21 november). Voor Rusland staat nog een ontmoeting met Israël (17 november) en Andorra (21 november) op het programma. (ANP, Reuters)