Radio Voorkeur

De Avonden. Gesprek met beeldend kunstenaar Martijn Engelbregt. Hij probeert met minieme verstoringen maatschappelijke verwarring te wekken. Tania Gallagher, de helft van het elektro-funkduo Nid & Sancy, vertelt over het werk van de jonge Antwerpse theatergroep Eisbär. Verder o.a. Henk Spaan over zijn voetbalpoëzie en over zijn dagboek: Alle dagen voetbal. Radio 6, 19.00-22.00u.

Kunststof. Dave Schram vertelt over de verfilming van Timboektoe, een jeugdboekenreeks van Carry Slee. Homoseksualiteit, een ongewenste verhuizing, een alcoholische vader, onbeantwoorde verliefdheden en dat allemaal op een camping in de Dordogne. Radio 1, 19.00-20.00u.

Casa Luna. Gast is Kees Moeliker, bioloog en directeur van het Natuur Historisch Museum, die in 2003 een alternatieve Nobelprijs in ontvangst mocht nemen voor zijn onderzoek naar homoseksuele, necrofiele eenden. Afgelopen week werden in Cambridge, Massachusetts weer prijzen uitgereikt, opnieuw ook aan een Nederlandse bioloog: Annelies van Bronswijk. Moeliker doet verslag. Radio 1, 0.02-0.45u.