Ook heel gewone mensen

Ook heel gewone mensen Rotterdam. Gisteren plaatste nrc.next op pagina 4 en 5 een serie foto’s over ‘heel gewone mensen’ met wapens: de Amerikanen die fotograaf Kyle Cassidy vastlegde in zijn boek Armed America, Portraits of Gun Owners in their Homes. Dit familieportret uit de jaren zestig had er zo tussen kunnen zitten – tenminste, als het niet ging om het gezin van de legendarische marxistische revolutionair Ernesto Guevara (1928-1967), beter bekend als ‘Che’. Gisteren was het veertig jaar geleden dat de Argentijn werd geëxecuteerd door het Boliviaanse leger. Van links naar rechts: dochter Aleida, dochter Hilda Guevara Gadea (uit Guevara’s eerdere huwelijk met de Peruaanse Hilda Gadea) met zoon Ernesto op schoot, echtgenote Aleida March met dochter Celia op schoot en uiterst rechts zoon Camilo. Foto AFP/HO Picture taken on 60's of Argentine born guerrilla leader Ernesto Che Guevara family. (L to R) Aleida Guevara March, Hilda Guevara Gadea with Ernesto Guevara March on her lap, his wife Aleida March with Celia Guevara on her lap and Camilo Guevara March. For decades a global symbol of rebellion, Ernesto 'Che' Guevara is to be honored today with ceremonies in Cuba, where his myth was forged, and Bolivia, where he was executed 40 years ago spreading the gospel of Marxist revolution. AFP PHOTO/HO AFP

Gisteren plaatste nrc.next op pagina 4 en 5 een serie foto’s over ‘heel gewone mensen’ met wapens: de Amerikanen die fotograaf Kyle Cassidy vastlegde in zijn boek Armed America, Portraits of Gun Owners in their Homes.

Dit familieportret uit de jaren zestig had er zo tussen kunnen zitten – tenminste, als het niet ging om het gezin van de legendarische marxistische revolutionair Ernesto Guevara (1928-1967), beter bekend als ‘Che’. Gisteren was het veertig jaar geleden dat de Argentijn werd geëxecuteerd door het Boliviaanse leger.

Van links naar rechts: dochter Aleida, dochter Hilda Guevara Gadea (uit Guevara’s eerdere huwelijk met de Peruaanse Hilda Gadea) met zoon Ernesto op schoot, echtgenote Aleida March met dochter Celia op schoot en uiterst rechts zoon Camilo.