Meer zon

Morgen en waarschijnlijk ook donderdag krijgt de zon meer ruimte dan vandaag en blijft het overwegend droog. Vrijdag zou een zwakke storing weer veel wolken en een buitje kunnen veroorzaken. Ondertussen blijft het overdag aan de zachte kant.

Vanavond en vannacht is het vrijwel overal bewolkt. Vooral in het zuiden en zuidwesten valt (wat) regen. In de noordelijke provincies komen nog wel een paar opklaringen voor en daar is het droog. Het koelt vannacht af naar plaatselijk 5 graden in Groningen tot 11 graden in Zeeland. Daarbij waait een zwakke tot matige zuidoostenwind, rond kracht 3.

Morgenochtend valt plaatselijk nog wat regen, vooral in de zuidelijke provincies. Daar blijft het nog enige tijd grijs, in het noorden kan het al vrij zonnig zijn. Morgenmiddag zijn er overal perioden met zon en blijft het droog. Het wordt maximaal 15 tot 17 graden bij een matige noordoostelijke wind, kracht 3 à 4.

Donderdag kan nevelig of mistig beginnen, maar vooral in de middag laat de zon zich weer geregeld zien. Er wordt geen regen verwacht. De middagtemperatuur komt op maximaal 15 tot 16 graden uit.

Vrijdag trekt een zwakke storing over Nederland. Dit levert wolkenvelden en misschien een verspreid buitje op. Het wordt maximaal 15 à 17 graden. De wind draait naar noordwestelijke richtingen en is matig, aan de kust mogelijk vrij krachtig, kracht 5.