Kerken VS lokken jongeren met vechtspel Halo 3

Rotterdam, 9 okt. Het populaire en gewelddadige computerspel Halo 3 lokt jongeren in de VS naar de kerk, zo meldt The New York Times. Honderden Amerikaanse kerken organiseren spelavonden waar jongeren het in Halo-spellen tegen elkaar kunnen opnemen. De organisatoren noemen games als Halo een effectief middel om jongeren te bereiken. Naast het spelelement is tijdens de bijeenkomsten ruimte voor samenzijn en een christelijke boodschap. Het spel wordt gebruikt als metafoor voor de strijd tussen goed en kwaad, aldus de kerken tegneover de Amerikaanse krant. Halo 3 speelt zich af in een verre toekomst waarin de hoofdpersoon Master Chief, een cyborg supersoldaat, de mensheid moet verdedigen. Microsoft bracht de nieuwe versie van het spel twee weken geleden uit. De omzet bedraagt al ruim 214 miljoen euro.