Fotojokken

Journalist Peter Olsthoorn vindt dat de traditionele media en de nieuwe media op internet samen wat afjokken. Daarom lanceerde hij gisteren de website leugens.nl waarop hij verhalen verzamelt over „onwaarheden, valse getuigenissen en roddels”. Op de nieuwe site citeren de makers vooralsnog andere media die leugens ontmaskeren. Onder meer over prins Bernhard (door The Guardian) en de hoofdredacteur van Voetbal International Johan Derksen (door de Volkskrant). Alle media berichtten al over de ‘onthulling’ van het Franse weekblad l’Express dat liet zien dat concurrent Paris Match het vetrolletje boven de zwembroek van president Sarkozy digitaal had weggewerkt. Olsthoorn heeft voor het photoshoppen een nieuwe term bedacht: fotojokken. Onder dat kopje krijgt ook Linda de Mol ervan langs. De makers vragen zich af of ze getraind heeft voor een foto in bikini of dat de cover van haar eigen glossy Linda is verfraaid.

Zie voor meer leugens: www. leugens.nl