Duitse president bij oorlogsmonument

Duitse president bij oorlogsmonument Rotterdam, 9 okt. Horst Köhler legde vanmorgen als eerste president van Duitsland een krans bij het oorlogsmonument De Verwoeste Stad, vervaardigd door Ossip Zadkine. Het monument is een herinnering aan het Duitse bombardement op Rotterdam. Premier Balkenende was ook bij de kranslegging aanwezig. Ook gisteravond speelde de Tweede Wereldoorlog een rol bij het staatsbezoek toen koningin Beatrix de president een diner op Paleis Noordeinde aanbood. Köhler zei tijdens het staatsbanket dat de Duitsers zich altijd bewust zullen blijven van het duistere hoofdstuk van de Duits-Nederlandse geschiedenis. Het staatsbezoek van de president en zijn vrouw Eva Luise Köhler begon gisteren en duurt nog tot morgen. Vanmiddag stond een gesprek tussen Köhler en Nederlandse ondernemers gepland. Foto Roel Rozenburg Rotterdam:9.10.7 Kranslegging bij monument de Verwoeste Stad door de Duitse president. © foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel