Berisping dreigt voor Van Buitenen

BRUSSEL. Europees Parlementslid Paul van Buitenen hangt een berisping van het parlement boven het hoofd. Van Buitenen had informatie uit een besloten vergadering op zijn website gezet. De vergadering ging over mogelijke misstanden bij de anti-fraudedienst OLAF van de Europese Commissie. Van Buitenen meldde op internet enkele antwoorden van het hoofd van de dienst, de Duitser Franz-Hermann Brüner, op zijn vragen. Brüner diende daarna een klacht in bij de parlementscommissie begrotingscontrole. Die beslist begin november over een berisping, aldus een woordvoerster van Van Buitenen gisteren. De commissie ziet alvast af van mogelijk strengere sancties, zoals het intrekken van verblijfsvergoeding of het uitsluiten van vergaderingen. Van Buitenen heeft de informatie inmiddels verwijderd van de website. Hij zal zich neerleggen bij een eventuele sanctie.