4 Slapen

Mobiel in je slaappak slaapzak

Slaappak

www.selkbag.nl, prijs: 119 tot 279 euro (exclusief verzendkosten)

Ga je op vakantie? Neem mee: een slaappak. Want in een zak worden veel mensen – vooral na een nacht flink woelen – wakker als een gestopte worst. Bij mij zit het ding in elk geval steevast achterstevoren, en strak rond de benen gedraaid. Nee, eentje met mouwen en een broek, dát is pas praktisch. Als je ’s nachts naar de wc moet bijvoorbeeld. Dan wandel je gemakkelijk met zak en al naar het toiletgebouw. „Geniet van maximale mobiliteit”, zo noemen ze dat op de website selkbag.nl. En je kunt er vast ook veel beter mee knuffelen. Dit pak kan tot 5 graden aan, en de duurste variant, van 279 euro, min 15 graden. Niet zo gek dat het pak bedacht is door een Chileen (Rodrigo Alonso Schramm), die het behalve in Nederland ook in Argentinië, Brazilië en Italië op de markt bracht. (LN)

Met bijdragen van Viola Lindner, Lineke Nieber, Sanne Steusel en Irene de Vette