1 Portretten

Links Grandpa Collins, rechts Ayu. Gefotografeerd in San Francisco. The Shoe Project www.twentyonepictures.com

The Shoe Project

www.twentyonepictures.com, doorklikken naar ‘shoeproject’

Wat mensen aan hun voeten hebben valt sommigen meteen op, terwijl anderen nooit naar beneden kijken. Schoenen zeggen veel over iemand, vindt de eerste groep. Is dat zo? Waarschijnlijk wel, als je de portretten op The Shoe Project bekijkt. De Noorse fotografe Ellen Ugelstad ondernam dit project toen ze in San Francisco woonde. Van 21 mensen met uiteenlopende leeftijden en achtergronden nam ze een foto van hoofd en schouders én een foto van hun schoenen, wat een grappig effect heeft.

Sofia is pas drie en staat stevig op haar stappers met strikjes. De oudste in het gezelschap, de lief lachende Grandpa Collins (97 jaar!), heeft wel heel coole witte sneakers. De laarzen van timmerman Bill hebben hun beste tijd allang gehad, maar gezien zijn brede relaxte grijns zit hij daar niet echt mee. Als je de plateauzolen van studente Linda ziet, weet je dat er met deze verlegen lachende twintiger niet te sollen valt.

Mrs. Cosby verkiest comfort boven elegantie, gezien haar makkelijke tijgerslippertjes. Mr. Cosby (haar man?) houdt ook van luchtig. De bebaarde man is naturist en draagt teenslippers. Alle modellen mochten hun favoriete paar aan, en hebben er zichtbaar plezier in. (IdV)