Tv: 74 gram

Sony A910: Japanse tv-walkman

Nu vrijwel elke mp3-speler moeiteloos video afspeelt, is het tijd voor nieuwe functies. Live tv bekijken kan met de Sony A910, een tv-walkman die ook als videorecorder functioneert. De A910 ontvangt uitzendingen van het Japans digitaal netwerk 1seg. Ruim tien miljoen Japanse telefoons kunnen zo’n 1seg-signaal ontvangen. De A910 is echter een walkman pur sang: er zit geen gsm-functie in. Dat houdt het gewicht ook lekker laag. Deze draagbare tv en videorecorder weegt slechts 74 gram – minder dan een beetje afstandsbediening. Dan wordt het dus: „Schat, waar heb je de tv gelaten?”

Opnames programmeren kan met de elektronische gids, uitzendingen worden opgeslagen op 16 GB flashgeheugen. Dat zou volgens Sony genoeg moeten zijn voor 100 uur video. Vanaf november is de tv-walkman te koop, voorlopig alleen nog in Japan.

Marc Hijink

Links naar meer foto’s en specificaties op nrc.nl/hebben