Rustig herfstweer

De komende dagen is het over het algemeen rustig herfstweer. Alleen woensdagnacht trekt een lagedrukgebied over de Noordzee naar het zuiden. Vooral in Zeeland kan het dan even flink regenen, de rest van de week is het droog.

Vanavond en vannacht komen er wolkenvelden voor, maar de bewolking begint steeds vaker te breken. Bij weinig wind komen daardoor weer enkele mistbanken tot ontwikkeling. Het koelt flink af met in het binnenland op diverse plaatsen een minimumtemperatuur van zo’n 5 graden. Direct aan zee en onder hardnekkige bewolking is het minder koud.

Morgen lost eventuele mist in de loop van de ochtend op. De zon krijgt dan even de ruimte, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. Het blijft tot de avond echter droog. De wind waait uit een zuidelijke richting en trekt in de middag aan tot matig, kracht 3 tot 4. In het noorden van het land blijft de temperatuur steken bij een graad of 14, in de zuidoostelijke helft kan het nog, met hulp van de zon, 17 graden worden.

In de nacht naar woensdag trekt een actieve regenstoring over de Noordzee naar Frankrijk. Vooral in de zuidwestelijke helft van het land valt regen, in het noordoosten blijft het droog. Overdag is de regen verdwenen en ’s middags breekt de zon geregeld door. Ook na woensdag is het rustig herfstweer. In het zuiden kan het af en toe opklaren, maar ’s nachts kan dan weer gemakkelijk mist tot ontwikkeling komen.