Radio Voorkeur

Kunststof. Fotograaf Stephan Vanfleteren fotografeert rafelranden: verlaten industrieterreinen, stedelijk verval en mensen aan de zelfkant van de samenleving. Hij vertelt over zijn tentoonstelling Belgicum in het FotoMuseum Antwerpen. Radio 1, 19.04-20.04u.

Componist van de week. De Engelse componist Frederick Delius (1862-1934) had een grote liefde voor de natuur en maakte grote trektochten door de bergen van Noorwegen. Hij studeerde aan het conservatorium in Leipzig. Zijn ontmoeting daar en jarenlange vriendschap met de Noorse componist Grieg was van grote invloed op de muziek van Delius. Al zijn muziek is doortrokken van een pastorale sereniteit en het ritme van de natuur. Hij componeerde vooral voor omvangrijke koren, solisten en grote orkesten, schreef zes opera’s en een kleine hoeveelheid kamermuziek. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa Luna. Wim T. Schippers heeft een nieuw toneelstuk geschreven: Wuivend Graan. Hij vertelt over zijn zesde toneelstuk, dat ‘hilarische, schrijnende en ontroerende persoonlijke ontboezemingen’ bevat. Radio 1, 0.02-1.00u.