Premier Brown: geen eerdere verkiezingen

Londen. De Britse premier Gordon Brown roept dit jaar geen vervroegde verkiezingen uit en volgend jaar waarschijnlijk ook niet. Dat meldt de Britse omroep BBC. Afgelopen weken werd gespeculeerd op een vervroegde stembusgang, waarmee Brown zijn legitimiteit zou kunnen vergroten. De premier en zijn Labour-partij zijn populair, maar volgens critici wil Brown, die lang op het premierschap heeft moeten wachten, niet het risico nemen dat hij onverwacht verliest. Volgens peilingen in twee zondagskranten zouden de conservatieve Tories net iets meer stemmen behalen als nu verkiezingen zouden worden gehouden. Brown krijgt veel kritiek van zijn tegenstrevers. Tory-leider Cameron oordeelde dat hij ”het volk als dommeriken behandelt”. Volgens de premier, die zegt vervroegde verkiezingen wel te hebben overwogen, ziet de bevolking liever dat hij ”gewoon door gaat met zijn werk”.