Op stroeve melodieën wordt hees geschreeuwd

cd pop Two Gallants: Two Gallants Saddle Creek

cd pop

Two Gallants: Two Gallants Saddle Creek

Diep uit het bos in de omgeving van San Francisco komen een woeste zanger en zijn drummende metgezel. Deze Adam Stephens en Tyson Vogel zijn zelfredzaam. Als ze samen optreden klinken ze als een volledige band, met drum, gitaar, mondharmonica en voetgestamp. Hun muziek is een tijdloos mengsel van jaren-40- country, jaren-60-eenvoud, en de kwellingen van het heden.

Want Stephens jaagt je de stuipen op het lijf, met dat hees geschreeuwde stemgeluid. Het schrijnende zang klinkt prachtig tegen de achtergrond van navrant gitaarspel en eruptief bekkengedruis. De nieuwe naamloze cd klinkt helderder en sprankelender dan het vorige album. En toch is er vergeleken bij What The Toll Tells ook een nadeel: de melodieën zijn stroef. Dat levert een mooi knoestig nummer op als Ribbons Round My Tongue, en een spookachtig Carrion Crow, maar de muziek heeft minder Schwung.

Concert Two Gallants: 23/11 Melkweg, Amsterdam; 24/11 Crossing Border, Den Haag; 26/11 Vera, Groningen.

    • Hester Carvalho