nader bekeken

Met het vermoedelijke vertrek van Henk ten Cate als hoofdtrainer van Ajax neemt de Amsterdamse voetbalclub opnieuw vroegtijdig afscheid van een coach. De oud-voetballer werd vorig seizoen aangesteld als opvolger van de ontslagen Danny Blind, die in de ogen van het bestuur niet voldoende had gepresteerd. Ten Cate had als assistent-trainer van FC Barcelona onder Frank Rijkaard de aandacht van verschillende clubs op zich gevestigd. De tactisch sterke oefenmeester had het plan om Ajax weer aanvallender te laten voetballen. Kort na zijn aantreden blameerde Ajax zich vorig seizoen in de voorronde van de Champions League tegen FC Kopenhagen. De club werd later in het UEFA-Cuptoernooi uitgeschakeld door Werder Bremen en liep op de laatste dag van de competitie de landstitel mis. Dit seizoen werd Ajax onder de leiding van Ten Cate opnieuw uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League.