Laxerende pudding

Wat? Agar-agar

Waar? Natuurvoedingszaken of toko

Wat moet ik ermee? Agar-agar is een vegetarisch alternatief voor gelatine uit Indonesië, te koop in vlokken, staven of als poeder. Agar-agar heeft een groter stollingsvermogen dan gelatine en je hebt er dus in verhouding minder van nodig. Je kunt het gebruiken als bindmiddel bij onder meer soep, pudding en fruitdesserts. De pudding is heel simpel:

Week de staven agar agar in een pan met ruim water. Zet de pan op het vuur en laat het water zachtjes ongeveer twintig minuten koken.

Roer er 150 gram witte suiker doorheen en wacht totdat alles is opgelost. Tot slot laat je nog 250 gram geschild tropisch fruit even mee koken. Neem hiervoor bijvoorbeeld een fijngehakte verse banaan of mango, maar blikfruit kan natuurlijk ook.

Verdeel het fruit over vier schaaltjes of puddingvormen en schenk het vocht erbij. Laat de pudding eerst goed afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Als het helemaal is opgestijfd, kun je de agar agar opdienen. Eet niet te veel: het is enorm machtig en bovendien werkt het laxerend.

Vraag jij je in de winkel ook wel eens af: ´wat moet ik ermee?` Stuur je tips naar nextagenda@nrc.nl onder vermelding van ´wat moet ik ermee’