Kiplagat wint bij rentree in Utrecht

UTRECHT, 8 okt. Langeafstandsloopster Lornah Kiplagat heeft haar eerste wedstrijd na een lange blessureperiode goed verteerd. De Nederlandse wereldkampioene op de weg en in het veld won zondag met overmacht de Singelloop in Utrecht. Kiplagat liep de 10 kilometer in een tijd van 32 minuten en 5 seconden. Ze had 50 seconden voorsprong op de nummer twee, de Keniaanse Christine Chepkemei. Merel de Knegt werd vijfde in 34.29. De Keniaan Mark Tanui won de wedstrijd bij de mannen in een rappe 27.52. Hij had op de meet twee seconden voorsprong op zijn landgenoot Allan Ndiwa (27.54). Kiplagat raakte aan het begin van de zomer geblesseerd aan haar kuit. Ze miste daardoor de wereldkampioenschappen atletiek op de baan baan in Osaka. In Utrecht wilde Kiplagat haar fitheid testen. Over een week verdedigt ze op een halve marathon in het Italiaanse Udine haar wereldtitel op de weg.