Kinheim opnieuw honkbalkampioen

De honkballers van Kinheim zijn voor het tweede opeenvolgende jaar Nederlands kampioen geworden. De ploeg uit Haarlem versloeg in de Holland Series evenals vorig jaar Pioniers uit Hoofddorp.

Kinheim besliste de finalereeks van de play-offs, een best-of-five, met drie overwinningen op rij. De honkballers van hoofdcoach Ben Thijssen zegevierden gisteren in eigen huis met 4-1. De thuisspelende ploeg kwam geen enkele keer in de problemen. Kinheim liep in de vierde inning al uit naar 4-0; daarna kon Pioniers geen vuist meer maken.

Het tweede finaleduel op zaterdag was de spannendste wedstrijd van de Holland Series. Pas na vier uur spelen in de dertiende inning wist Kinheim de strijd in zijn voordeel te beslechten: 4-3.

Voor aanvang van het seizoen had iedereen eigenlijk rekening gehouden met een finale tussen Kinheim en Neptunes. Pioniers zorgde in de play-offs voor een stunt door het Rotterdamse Neptunus in de drie duels uit te schakelen. Kinheim, dat eerder dit seizoen in San Marino de Europa Cup voor landskampioenen al had veroverd, plaatste zich ten koste van de Amsterdam Pirates voor de eindstrijd van de Nederlandse honkbalcompetitie.

De Holland Series werden een herhaling van vorig jaar. Destijds waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd de finale pas na vijf wedstrijden beslist. Dit jaar was Pioniers volstrekt kansloos tegen de Haarlemse formatie.

In de finale waren vooral de pitchers belangrijk. Pioniers moest drie keer een beroep doen op de Venezolaanse werper Nelson Santander. Kinheim had met werpers als David Bergman, Patrick Beljaards en Vaughan Harris een veel solidere basis.

Michiel van Kampen werd dé grote man van de play-offs. In de tweede wedstrijd werd hij winnend werper, in de eerste en de derde wedstrijd stelde hij met een zogenoemde save de overwinning veilig.

Van Kampen werd uitgeroepen tot most valuable player van de Holland Series.