Drugssmokkel bij Poolse grens

Poolse douanebeambten hebben zaterdag twee Nederlanders aangehouden die met 60 kilo heroïne de Oekraïens-Poolse grens wilden oversteken. De mannen hadden de drugs verstopt in de bagageruimte van hun auto. Het gaat om pure heroïne met een straatwaarde van ongeveer drie miljoen euro. De Nederlanders waren opvallend rustig, volgens de Poolse douane. „Zelfs toen wij ze vroegen met de auto aan de kant te gaan, werden ze nog niet nerveus.” Het is niet de eerste keer dat er bij deze grensovergang een grote heroïnevangst wordt gedaan. „De grensovergang maakt onderdeel uit van de zogenoemde Balkan-route”, legt een woordvoerder uit. Volgens de douane zijn de drugs waarschijnlijk afkomstig uit Afghanistan. De mannen hangt een celstraf van vijftien jaar boven het hoofd. (ANP)