Dammer Sijbrands verbetert record

TILBURG, 8 okt. Ton Sijbrands is er in Tilburg in geslaagd zijn wereldrecord blindsimultaandammen te verbeteren. Hij haalde tegen 25 opponenten een scorepercentage van 92; 70 procent was al genoeg geweest. De 57-jarige grootmeester, gestopt met de actieve wedstrijdsport, nam het op tegen 25 ervaren clubspelers. Vrijdagmiddag deed hij de laatste zetten. De laatste opponent gaf na 28 uur en 23 minuten op. Het eindresultaat van Sijbrands was 46 punten, dankzij 21 winstpartijen en vier remises. Hij begon donderdag om 12.00 uur aan de uithoudings- en geheugenproef. De eerste zege kon hij pas boeken na bijna 16 uur spelen zonder bord, om kwart voor vijf vrijdagmorgen. In één partij ontsnapte de oud-wereldkampioen aan een nederlaag. Zijn tegenstander zag een winnende combinatie over het hoofd.