Bulkboek herrezen

De literaire boekenreeks het Bulkboek is deze week herstart. De Bulkboeken, waarmee sinds 1971 generaties jongeren opgroeiden, verschenen voor het laatst in 1999.

Uitgever en Bulkboek-oprichter Theo Knippenberg leidt de reeks, bestemd voor „iedereen die voor weinig geld wil lezen”. De deeltjes verschijnen op krantenpapier, op tabloidformaat en kosten 1,95 euro per stuk.

De eerste uitgave is Het Schrijvers Mysterie, een heruitgave van een door acht gerenommeerde auteurs geschreven verhaal dat in 2000 als roman uitkwam onder de titel De Schrijver. De komende tijd verschijnen onder meer de vertalingen Liefde, list en bedrog van R. D. Laing, een wereldprimeur, Manifest voor de aarde van Michail Gorbatsjov en Max en Maurits van Wilhelm Busch. Over nieuw te verschijnen werk van „bekende” Nederlandse auteurs wil Knippenberg nog niets zeggen.

Van de de titels worden nu 35.000 exemplaren gedrukt, maar Knippenberg verwacht dat de oplagen de komende jaren zullen stijgen tot „enkele honderdduizenden”. Met dergelijke verkoopcijfers wordt de reeks rendabel.

In de oorspronkelijke reeks verschenen meer dan 250 titels van Nederlandse en buitenlandse literatuur. Knippenberg stapte in 1977 op bij Bulkboek toen hij het bedrijf te groot vond worden.

    • Reinier Kist