Boten botsen op Noordzeekanaal

Boten botsen op Noordzeekanaal Amsterdam, 8 okt. Bij een botsing tussen twee boten op het Noordzeekanaal zijn vanmorgen vijf personen gewond geraakt, twee kregen hartklachten. De draagvleugelboot van Connexxion die de verbinding tussen Velsen en Amsterdam verzorgt, kwam om kwart over acht in botsing met een boot van de Marechaussee. De oorzaak is nog niet duidelijk. Drie passagiers raakten zwaargewond, de kapitein van het marechausseevaartuig is lichtgewond. In 2003 botste een boot van Connexxion tegen de kademuur. Daarbij vielen toen 20 gewonden. Foto WFA WFA06:GEWONDEN BIJ BOTSING NOORDZEEKANAAL:AMSTERDAM;08OKT2007-Foto: het gat in de Conexxion vleugelboot. Twee boten zijn maandagochtend op het Noordzeekanaal in Amsterdam met elkaar in aanvaring gekomen. Bij het ongeval is een nog onbekend aantal gewonden gevallen. De hulpdiensten zijn bezig de opvarenden van de vaartuigen te halen. Het gaat om een boot van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en een draagvleugelboot van vervoerbedrijf Connexxion. WFA/sd/str. Rein van Zanen WFA WFA