Attenborough noemt schrappen door EO in documentaire `spijtig`

LONDEN. De Britse documentairemaker David Attenborough noemt het ”erg spijtig” dat de EO onderdelen van The Life of Mammals heeft geschrapt. Hij stelt dat in een brief aan twee Nederlandse biologen, die eerder de BBC hadden gevraagd te voorkomen dat omroepen in natuurdocumentaires van de BBC schrappen. Evolutiebioloog Gerdien de Jong, die werkt op de Universiteit Utrecht, maakte recentelijk bekend dat de EO fragmenten had aangepast of verwijderd uit een natuurserie waarin de evolutietheorie aan bod kwam. Het laatste deel van de tiendelige serie The Life of Mammals (Het leven van zoogdieren), dat gaat over mensapen en de mens, werd helemaal niet uitgezonden. De Jong en collegawetenschapper Hans Roskam van het Instituut Biologie in Leiden hebben de brief van Attenborough op internet gezet.

Lees de brief van Attenborough op: http://evolutie.blog.com/2143628/?page=1#9