Sony A910: portable tv en videorecorder van 74 gram

sony04.jpgNu vrijwel elke mp3-speler moeiteloos video afspeelt, is het tijd voor nieuwe functies. Live tv bekijken kan met de Sony A910, een tv-walkman die ook als videorecorder functioneert. De A910 ontvangt uitzendingen van het Japans digitaal netwerk 1seg . Ruim tien miljoen Japanse telefoons kunnen zo’n 1seg-signaal ontvangen. De A910 is echter een walkman pur sang: er zit geen gsm-functie in. Dat houdt het gewicht ook lekker laag. Deze draagbare tv en videorecorder weegt slechts 74 gram - minder dan een beetje afstandsbediening. Dan wordt het dus: „Schat, waar heb je de tv gelaten?” Een scherm van 2,4 inch is ongeveer even groot als dat van een iPod Classic.
Opnames programmeren kan met een elektronische gids, uitzendingen worden opgeslagen op 16 GB flashgeheugen (er zijn ook versies van 4 en 8 GB). 16 gieg zou volgens Sony genoeg moeten zijn 100 uur video. De batterijduur bedraagt voor tv kijken ongeveer zes uur. Alleen muziek luisteren kan 36 uur achtereen. Vanaf november is de tv-walkman te koop, voorlopig alleen nog in Japan.

Klik op deze vertaalde Japanse pagina voor meer specificaties.