Vrouw aangehouden na vondst dode baby

De Rotterdamse politie heeft gisteren een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een pasgeboren baby. De 21-jarige vrouw had de politie gebeld met het verhaal dat ze twee pasgeboren baby’s voor haar deur had gevonden en mee naar binnen had genomen. Dat verhaal bleek verzonnen. Een van de baby’s is overleden, het andere kind is naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie heeft de vrouw later verklaard dat ze de moeder is van de kinderen. De politie heeft dat in onderzoek. Ze is meegenomen naar het bureau en is daar aangehouden. Voor zover de politie weet, is de vrouw alleenstaand. Het staat niet vast dat de kinderen een tweeling vormen.

De technische recherche heeft de woning onderzocht op sporen. Tientallen buurtbewoners stonden gistermiddag bij de woning waar de baby’s zouden zijn ontdekt. De omgeving werd afgezet voor een buurtonderzoek.

Voor de buurtbewoners was er gisteravond een bijeenkomst waar ze werden geïnformeerd over het incident. Daarbij waren medewerkers van Slachtofferhulp aanwezig.