Vreemde dingen

Vreemde dingen beeldende kunst De tentoonstelling laat zien hoezeer het surrealisme deel is gaan uitmaken van onze leefomgeving en cultuur. Te zien zijn schilderijen, meubels en objecten van onder meer Dalí, Miró, De Chirico, Magritte, Ernst, Giacometti en Schiaparelli. „Het is een rijk, zinnestrelend geheel [...] De expositie is vormgegeven door het Antwerpse duo Walter van Beirendonck en Dirk van Saene. Zij namen de surrealistische, fetisjistische verafgoding van het lichaam tot leidraad en ontwierpen reusachtige lichaamsdelen die in de museumzalen liggen uitgestrekt. Daarin worden de objecten tentoongesteld.” Janneke Wesseling, 5 oktober 2007. T/m 13 jan in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.boijmans.nl
De tentoonstelling laat zien hoezeer het surrealisme deel is gaan uitmaken van onze leefomgeving en cultuur. Te zien zijn schilderijen, meubels en objecten van onder meer Dalí, Miró, De Chirico, Magritte, Ernst, Giacometti en Schiaparelli.

„Het is een rijk, zinnestrelend geheel [...] De expositie is vormgegeven door het Antwerpse duo Walter van Beirendonck en Dirk van Saene. Zij namen de surrealistische, fetisjistische verafgoding van het lichaam tot leidraad en ontwierpen reusachtige lichaamsdelen die in de museumzalen liggen uitgestrekt. Daarin worden de objecten tentoongesteld.”

Janneke Wesseling, 5 oktober 2007.

T/m 13 jan in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: www.boijmans.nl