Rustig weer

De rustige weersomstandigheden houden komende week aan. Wel komen maandag en daarna op grotere schaal wolkenvelden voor. Deze zaterdagmiddag hebben we vooral in het noorden met een paar wolkenvelden te maken die vanaf de Noordzee binnendrijven. Tussendoor schijnt de zon echter ook daar. Meer ruimte voor zon is er in het midden en zuiden van het land. Een paar kleine stapelwolkjes zorgen voor wat afwisseling. Het blijft droog en er staat maar weinig wind. Met 14 tot 16 graden in het noorden en 17 of 18 graden in het midden en zuiden is het aangenaam, vooral in de laatste twee landsdelen. Vanavond lost de resterende bewolking op en de temperatuur daalt snel, tot rond 5 a 6 graden boven land vannacht. Lokaal ontstaat mist.

Morgen is een op veel plaatsen zonovergoten dag en waar mist aanwezig is, lost deze in de loop van de ochtend op. Opnieuw waait het nauwelijks en ook de maximumtemperatuur ligt op eenzelfde niveau als vandaag.

Na een nacht waarin het kwik landinwaarts tot een koude 2 tot 3 graden daalt, start de maandagochtend fris maar zonnig. Vanuit het noorden drijven in de loop van de dag uitgestrekte wolkenvelden binnen. Achter die wolken stroomt koelere lucht binnen, waarin het vanaf dinsdag in het hele land niet warmer wordt dan een graad of 15. Waarschijnlijk krijgt de zon dan geleidelijk weer iets meer ruimte. Het blijft de gehele periode droog.