Radio Voorkeur

Verre Verwanten Radio. Vanuit het Noordbrabants Museum in Den Bosch, waar vorige week de tentoonstelling Wauw! begon, een gesprek over Nederland in de jaren zeventig met Paul Brood, een van de samenstellers van Het Jaren 70 Boek, en met Charles de Mooij, directeur van het Noordbrabants Museum. Radio 5, 14.00-14.45u.

Viertakt Special. Componist Loek Dikker schreef de filmmuziek van Wolfsbergen van regisseur Nanouk Leopold. Voor een film over de jonge Ludwig van Beethoven bewerkte hij pianosonates van Beethoven tot orkestwerken. Radio 4, 17.00-18.00u. Website: www.nps.nl/viertakt.

Opium. Te gast is Sylvia Willink. Ze vertelt over het werk van haar man Carel Willink, dat te zien is in het Scheringa Museum voor Realisme. Tom Lanoye praat over zijn recent verschenen boek Schermutseling, waarin hij zijn polemische geschriften bundelde. Radio 1, 19.00-20.00u.

Simek ‘s nachts. Correspondente Anne Branbergen (43) woont al sinds haar twintigste in Italië. Ze schreef het boek Italië na de zomer. Radio1, 0.05-1.00u.