OPINIEONDERZOEK 21minuten.nl

Meer dan 100.000 mensen hebben dit jaar de enquête 21minuten op internet ingevuld. Deze derde editie van dit webonderzoek was geheel gewijd aan democratie – een thema waaraan publieke omroepen in ruim veertig landen een week lang aandacht zullen besteden. Wat verwachten Nederlanders van de overheid? Hoe zien zij hun eigen rol in de samenleving en hoe veel vertrouwen hebben ze in politici, justitie, media en elkaar?

Deze bijlage besteedt uitgebreid aandacht aan de uitkomsten van dit onderzoek, met commentaar van verschillende kanten. Waar maken we ons zorgen over? Hoe ziet de burger zijn plaats in de samenleving en hoe kijkt hij tegen de politiek aan? En wat zegt dit, in een analyse van Marc Chavannes, over de staat van het land?

Gedetailleerde informatie over dit onderzoek is te vinden op www.21minuten.nl