OM: Voetbalprofs ADO niet verdacht

OM: Voetbalprofs ADO niet verdacht

DEN HAAG, 6 Okt. Het Openbaar Ministerie (OM) stelt geen nader onderzoek in naar mogelijk illegaal gokken op voetbalwedstrijden door spelers van ADO Den Haag. Uit een oriënterend onderzoek concludeert het OM dat er geen verdenkingen zijn tegen de spelers, meldde het gisteren. Justitie stelde een onderzoek in, nadat de directie van de voetbalclub aangifte had gedaan van een vermeende gokaffaire. Begin september circuleerden geruchten dat verscheidene spelers bij een illegale toto zouden gokken op wedstrijden, waaronder die van ADO zelf. Volgens het OM waren er te weinig aanknopingspunten om van een strafbaar feit te spreken. Ook kon justitie niet achterhalen welke spelers zich met de illegale praktijken zouden bezighouden. (ANP)