Luister-kruis

Nathalie Wouters (19) van Spunk ziet een mooie mp3-speler

OM JE NEK: Saint B. mp3-speler Foto Manworks Design

In mijn gehele schoolcarrière tot nu toe heb ik elk jaar wel bij een paar strenge christenen in de klas gezeten en hen vol verwondering bekeken. Ten eerste hadden ze geen tv en vielen daardoor dikwijls buiten het gesprek. Wanneer ze aan verkering deden, mocht vriendje- of vriendinnetjelief pas na een jaar komen logeren en wel op een luchtbed in de kelder terwijl de klasgenoot zelf op zolder sliep. Ze geloofden niet in homo’s, maar wel in drie keer per zondag naar de kerk lopen, waardoor ze menig discofeestje misten.

Ik werd hevig getergd door medelijden en wilde hen dolgraag verlossen. Ik wilde hen nachtenlang knuffelen, uitnodigen om Gouden Kooi-marathons te houden, meesleuren naar baldadige feestjes en broeken voor de meisjes naaien zodat die vormloze rokken niet langer hun met zwarte kousen bedekte benen zouden ontsieren. Maar ik stond machteloos.

Blijkbaar ben ik niet de enige die het beste voor heeft met zijn naasten, aangezien maar liefst drie fabrikanten een mp3-speler voor christenen ontworpen hebben. Neem de Saint B. bijvoorbeeld. Dit is een strak vormgegeven kruis dat je om je nek kunt hangen als een rozenkrans.

Ook de iPod-lui kwamen tijdens een brainstormsessie op het idee fanatieke bijbellezers bij hun klantenkring te voegen. Ze bedachten de iRosary waarbij aan het koord een besturingspaneeltje hangt in de vorm van een kruis. Deze mp3-speler heeft een extra functie die je helpt met het oefenen en uit je hoofd leren van gebeden in spelvorm, met verschillende moeilijkheidsgraden.

Nummer drie, de Chinese Cross K57, lijkt nogal op de Saint B., maar heeft als specialiteit een uitgebreide voicerecorderfunctie van hoge kwaliteit, zodat je naar hartelust bijbelteksten kunt inspreken en terugluisteren.

Wat een oplossing! Ik kan mijn zwaar religieuze makkers een hart onder de riem steken door ze simpelweg een kruisvormig stukje technisch vernuft om de nek te hangen. Zo kunnen ze onbeteugeld luisteren naar hoe 50 Cent ho’s aan zijn lans rijgt, terwijl hun moeders ervan uitgaan dat ze van The Best of Kerkkoor Spakenburg, Volume 12 genieten. Mams zal dit kuis uitziende speelgoed dus met vele lofzangen bejubelen.

Halleluja!