Fotografe Boulat overleden (45)

Fotografe Boulat overleden (45)

PARIJS, 6 OKT. De Franse oorlogsfotografe Alexandra Boulat is gisteren in een ziekenhuis in Parijs overleden. Ze is 45 jaar geworden. Boulat, dochter van de beroemde Life Magazine fotograaf Pierre Boulat, fotografeerde in conflictgebieden als Irak, Afghanistan en voormalig Joegoslavië. Afgelopen twee jaar woonde ze op de West Bank in Ramallah waar ze de opkomst van Hamas in de Gazastrook vastlegde. Boulat maakte ook een fotoproject over vrouwen die leven in moslimlanden. Ook maakte ze een serie over de Franse modeontwerper Yves Saint Laurent. Hiervoor kreeg Boulat in 2003 een World Press onderscheiding. Datzelfde jaar kreeg ze een Amerikaanse award voor haar werk in Afghanistan. Boulat lag in coma na een hersenbloeding in juni (AP)