Een goed figuur

‘Als salarisconsultant werd ik gedetacheerd bij bedrijven om geautomatiseerde salarisadministraties te implementeren. Echt contact met mensen heb je dan niet. Als het fout gaat, krijg je klachten. Maar als het goed gaat, hoor je niks, want het is normaal dat je het juiste salaris op het juiste moment krijgt. Terwijl ik zo houd van echt contact met mensen. En ik houd ervan om bezig te zijn met schoonheid en gezondheid. Ik wil geen buikje, dus als ik een beetje aankom, ga ik trainen. Ik wil er verzorgd uitzien.

Daarom was ik geïnteresseerd toen Bodybalance te koop kwam. Contact met mensen, en hen helpen om mooier te worden, dat is voor mij de ideale combinatie. Het bedrijf bestond al 20 jaar, het liep goed en de eigenaresse ging emigreren naar Curaçao. Vorig jaar heb ik het overgenomen. Voor heel veel geld. Dat had ik niet, dus we hebben afspraken gemaakt over betaling in termijnen. Ik betaal de komende vijf jaar elke maand een groot bedrag, dus ik moet voorlopig zuinig zijn. Ik had ook naar de bank kunnen gaan voor een lening, maar dat is even duur. Waarschijnlijk had ik de financiering niet eens rond gekregen, want banken eisen zekerheid. Zonder eigen huis of eigen vermogen kun je het wel vergeten.

Nu ben ik opeens ondernemer. Als ik in de auto zit, denk ik na over manieren om de omzet te verhogen. Ik heb de openingstijden verruimd van 40 naar 65 uur per week. En ik verkoop een speciaal eiwitdieet. Mijn klanten zijn vooral vrouwen. Vrouwen gaan niet graag naar de sportschool, maar ze willen wel een goed figuur. Stel dat iemand 10 kilo wil afvallen en 100 centimeter lichaamsomvang wil kwijtraken. Dan moet je kijken wáár die overtollige centimeters zitten, bijvoorbeeld in de taille of bij de bovenbenen. Want het is niet alleen afvallen, maar vooral figuurcorrectie. Daarom doe je speciale oefeningen in een verwarmde cabine, zodat je sneller vet verbrandt. Alleen je hoofd steekt eruit. Vervolgens ga je in een ozoncabine om je huid te herstellen. In het begin drie keer per week, daarna één keer. Om 10 kilo en 100 centimeter kwijt te raken, moet je hier 40 keer komen. Dat kost 1.780 euro. Het helpt absoluut, maar je moet het wel bijhouden. En je moet een beetje realistisch zijn. Als je geen 18 meer bent, kun je er ook niet meer uitzien als 18. En als je 30 kilo bent afgevallen, zit je vel niet meer echt strak.”

Wilma van Hoeflaken

    • Wilma van Hoeflaken