Atlete Jones geeft dopegebruik toe en beëindigt loopbaan

Atlete Jones geeft dopegebruik toe en beëindigt loopbaan

WHITE PLAINS, 6 Okt. Atlete Marion Jones heeft gisteren bij een rechtbank in White Plains, New York, gezegd dat ze haar loopbaan per direct beëindigd. De 31-jarige Amerikaanse deed dat kort nadat ze het gebruik van dope had toegegeven. In tranen verklaarde ze buiten de rechtzaal aan haar verzamelde fans zich diep te schamen. De voormalig olympisch kampioene riskeert met haar ontboezemingen een gevangenisstraf. Ze gaf toe eerder tegen officiële instanties te hebben gelogen over de affaire. In haar verklaring voor de rechtbank sprak de atlete van het gebruik van de steroïde THG, geproduceerd door het inmiddels ontmantelde laboratorium Balco. Opvallend was de periode waarvan ze sprak, september 2000 tot juli 2001. De Spelen begonnen half september van 2000. Jones won vijf olympische medailles op de Spelen van Sydney. Drie daarvan waren van goud. (ANP)