Zwitserleven in de etalage gezet

Pensioenverzekeraar Zwitserleven, onderdeel van het Zwitserse verzekeringsconcern Swiss Life, wordt verkocht. Het moederbedrijf heeft dat vanmorgen officieel bekendgemaakt.

Gisteren deden al berichten de ronde over een mogelijke verkoop van Zwitserleven, maar het bedrijf deed die af als „marktgeruchten”. Vanmorgen sprak Swiss Life in een schriftelijke verklaring over een „algeheel strategisch onderzoek” waar „de eventuele verkoop van de activiteiten in Nederland en België” deel van uitmaakt.

Swiss Life benadrukt dat de strategieherziening zich nog in een pril stadium bevindt. De onderneming zal verder geen mededelingen doen totdat er een beslissing genomen is over de verkoop.

Een woordvoerder van Zwitserleven wilde vanmorgen niet op de eventuele overname ingaan. „We hebben ons personeel vanmorgen op de hoogte gebracht van het persbericht van Swiss Life en wachten het verder af”, aldus de woordvoerder.

Zwitserleven, bekend van het Zwitserleven-gevoel, is de op vier na grootste pensioenverzekeraar van Nederland. Het bedrijf heeft een jaarlijkse premieomzet van 1,2 miljard euro en er werken zo’n 750 mensen. Zwitserleven heeft in Nederland een geschat marktaandeel van 8 procent.

Een analist van de Rabobank raamde gisteren op basis van de overnamegeruchten de waarde van Zwitserleven op 1 tot 1,4 miljard euro. Rabobank gaat ervan uit dat zowel de Nederlandse als de Belgische activiteiten van Zwitserleven overgenomen zullen worden door een Nederlandse verzekeraar. Rabobank noemt Aegon en Eureko als grootste kanshebbers.