Zune 2

Zune 2 van 80 Gb: 249 dollar

Microsofts antwoord op de iPod, de Zune, heeft een opvolger. De Zune 2 heeft van het vorige model gelukkig niet de poepbruine kleur, maar wel de wifi-ontvangst geërfd. Zo kun je (beperkt) bestanden uitwisselen met andere Zuners en draadloos je muziekvoorraad synchroniseren met de pc. Behalve muziek worden ook tv-programma’s die met Windows Media Center zijn opgenomen naar de Zune gestuurd. Er zijn inmiddels meer mediaspelers met wifi op de markt, vaak tevens uitgerust met een internetbrowser. De Zune 2 kan echter niet surfen zoals de iPod Touch, Archos 605 Wifi of Cowon Q5 dat wel kunnen. Wie een liedje wil kopen in de Zunewinkel zal dat dus via de pc moeten doen. In die Zune Store zijn al drie miljoen titels in voorraad. Nieuws van Microsoft: een miljoen songs zal als mp3’tje zonder kopieerbescherming worden verkocht.

Marc Hijink

Meer over Microsofts Zune-strategie op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink