Wie is jouw knuffel? Vertel het ons

Paola Leijssen (9) kreeg Muis (9) bij haar geboorte. Paola neemt Muis overal mee naar toe.

Paola en Muis Wie is jouw knuffel? Paola Leijssen, 9 jaar uit Amsterdam

„Muis is een hele lieve muis. Muis gaat mee naar restaurants, naar kamp en als ik ga logeren. Ik neem hem overal mee naar toe. Ook een keer naar China, daar gingen we heen op vakantie.

Bij het vliegtuig en bij de treinen moest hij steeds op zo’n ding gelegd en dan schoven ze hem onder een apparaat net als onze koffers. Dat was best leuk. Ik zag allemaal frutseltjes in zijn buik op een soort computer. Dan keken ze of hij iets in zijn buik had, drugs ofzo. Ik vond dat niet erg. Bij mij gingen ze aan me voelen. Aan mijn armen, mijn benen en mijn buik. Maar gewoon alles met kleren aan.

Ik vergeet Muis nooit als ik wegga en ik ben Muis nooit, maar dan ook nooit kwijtgeraakt. Behalve op kamp. Toen ik op paardenkamp was waren daar hele vervelende meiden. Ze pestten me en verstopten Muis wel twee dagen. Ik was hem kwijt en ik was best wel ongerust. Ze zeiden: „Hij ligt in de paardenstront”, maar dat was niet zo. Toen zeiden ze „hij zit bij de muur.” Ik zag dat-ie aan het plafond was vastgespijkerd, maar ik kwam er niet bij. Een meisje rukte Muis uiteindelijk van het plafond af en gaf hem aan mij. Ik moest heel erg huilen. Daarna zaten er allemaal gaten in Muis. Maar dat zie je niet op de foto. Mama heeft hem weer dichtgenaaid.

Ik vind Muis nog wel een hele leuke muis, maar ik laat hem nu best wel met rust. Ik kan moeilijk uitleggen waarom dat is. Misschien omdat ik groter groei.”

Paola Leijssen, 9 jaar, uit Amsterdam