Verffabrikant in VS koopt Sigmakalon

Pittsburgh, 5 okt. De Amerikaanse verffabrikant PPG Industries heeft de overname van het Nederlandse Sigmakalon, bekend van Histor-verf, afgerond. PPG bracht eerder dit jaar een bod van 3,1 miljard euro (2,2 miljard euro) op de verfmaker uit. Eigenaar Bain Capital, een investeringsmaatschappij, heeft met het bod ingestemd. Onduidelijk is hoeveel schuld Sigmakalon meeneemt naar PPG. Met de overname verdubbelt PPG zijn omzet in Europa, waar Sigmakalon de op één na grootste speler is, na Akzo Nobel. Sigmakalon produceert onder meer verf voor de consumentenmarkt, de scheepsbouw en de industrie. Het bedrijf uit Uithoorn had vorig jaar 2 miljard euro omzet. Het ontstond uit een fusie van de verfdivisies van Total en Petrofina en kwam vier jaar geleden in handen van Bain Capital.