Steen werpen

Russ Byars skips a stone at the Riverfront Park in Franklin, Pa., Wednesday, Sept. 26, 2007. Byars was recognized by Guinness world records as the holder of the stone-skipping record for 51 times after a review of video evidence. Byars' record-breaking feat came July 19 where the Allegheny River meets French Creek in Franklin, about 70 miles north of Pittsburgh. He estimated his stone traveled about 250 feet.Byars' feat eclipsed the 40 skips made in 2002 by Kurt Steiner, 42, of Emporium, Cameron County. (AP Photo/Post-Gazette, Lake Fong) **MAGS OUT, NO SALES, MONESSEN, KITTANNING, CONNELLSVILLE, GREENSBURG, TARENTUM, NORTH HILLS NEWS RECORD, BUTLER OUT** stenen gooien stenen scheren over het water Associated Press

Russel Byars uit Amerika heeft deze zomer een wereldrecord steen werpen op water gevestigd. Hij gooide zijn steen wel 76 meter ver weg in een meer bij Pennsylvanië. De steen raakte daarbij 51 keer het water. Gelukkig had hij zijn steenworp gefilmd. Dat filmpje stuurde hij naar het Guinnes Book of Records. Daar bekeken zij de film en telden alle kringetjes die Russels steen maakte op het water. Russel mag zich nu officieel recordhouder steen werpen noemen. Russel zegt dat hij die dag nog negenendertig pogingen gedaan had, maar dat die stenen niet zo vaak het water raakten. (foto: AP)