Onderzoek naar zege Lewis Hamilton bij Grand Prix van Japan

Onderzoek naar zege Lewis Hamilton bij Grand Prix van Japan

SHANGHAI. De zege van McLaren-coureur Lewis Hamilton afgelopen zondag in de Grote Prijs van Japan staat ter discussie. Officials van de Formule 1 hebben een onderzoek ingesteld na klachten over gevaarlijk rijgedrag van de Britse leider in het wereldkampioenschap. Dat bevestigde de internationale automobielfederatie FIA. Mark Webber van Red Bull en Sebastian Vettel van Toro Rosso uitten gisteren felle kritiek op Hamilton. De Brit zou achter de safetycar een onverwachte manoeuvre met zijn McLaren hebben gemaakt. Vettel schrok hier zo van dat hij achterop de bolide van Webber reed. Beide coureurs vielen uit. Het incident gebeurde op het moment dat een zware regenbui het circuit van Fuji teisterde en de safetycar op de baan reed. Hamilton reed als koploper in de race vlak achter die wagen, Webber en Vettel volgden hem. (Reuters, ANP)