ntal ontslagzaken bij het CWI is bijna gehalveerd

Aantal ontslagzaken bij het CWI is bijna gehalveerd

Amsterdam. Het aantal ontslagzaken bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) zal dit jaar bijna halveren. In het eerste half jaar van 2007 hebben werkgevers 14.000 ontslagaanvragen ingediend, tegen 27.000 in dezelfde periode vorig jaar. Een woordvoerder van het voormalige Arbeidsbureau zei gisteren dat de daling komt door de aantrekkende economie, maar ook door aangepaste wetgeving. Zo telde het CWI vorig jaar nog 7.000 werknemers die gedwongen waren hun ontslag aan te vechten om hun WW-uitkering veilig te stellen. Sinds 1 januari zijn veel van deze zogeheten pro-formazaken niet meer nodig door versoepeling van de verwijtbaarheidstoets. Hierdoor kunnen werknemer en werkgever het ontslag makkelijker onderling regelen. (ANP)