Lex van Rossen Award

Europese fotografen kunnen zich aanmelden voor deelname aan de wedstrijd voor de eerste ‘Lex van Rossen Award’, een nieuwe prijs voor fotografie die voor het eerst zal worden uitgereikt tijdens het Eurosonic/Noorderslagfestival, in januari a.s. in Groningen. De prijs is vernoemd naar de eerder dit jaar overleden Nederlandse popfotograaf Lex van Rossen, die onder andere voor NRC Handelsblad werkte, alsmede voor het Haarlems Dagblad en het maandblad OOR. Het initiatief wordt ondersteund door de stichting Collexxx, die het nagelaten werk van Lex van Rossen beheert, en als doel heeft de muziekfotografie te stimuleren. De prijs is gekoppeld aan de door Noorderslag en curatoren Floor Boogaart en Lennard Dost georganiseerde expositie Popview (10 t/m 31 januari 2008), waarin een overzicht wordt gegeven van jonge Europese popfotografen. Een professionele jury zal tijdens het festival de winnaar bekend maken, van wie vervolgens werk in deze krant wordt gepubliceerd. Aanmelding is mogelijk tot 15 november 2007.

Voor meer informatie en voorwaarden: www.noorderslag.nl