Indianenstam ontdekt in Peru

Een voorheen onbekende groep inheemse indianen is ontdekt in het Amazonegebied op de grens van Peru en Brazilië. Dat heeft een team van ecologen bekend gemaakt, dat in het gebied werkzaam was. De ecologen ontdekten de 21 indianen toen ze over het gebied vlogen, op zoek naar illegale houthakkers. Ze hebben de groep gefotografeerd en gefilmd vanuit de lucht en vanaf de oevers van de rivier Las Piedras, in het zuidoostelijke Amazonegebied in Peru. Een Peruaanse regeringsfunctionaris die aan boord van het vliegtuig was, zei dat er hutjes van palmbomen op de rivierbedding stonden. „We hebben vijf andere plekken gevonden met soortgelijke hutten”, aldus Ricardo Hon. „Het gaat om een nomadische stam.” Hij zei dat de regering geen plannen heeft om de stam weer te vinden. Contact met buitenstaanders kan fataal zijn voor geïsoleerde indianen, die vaak niet immuun zijn voor ziektes. Door de voortschrijdende houtkap zijn veel geïsoleerde stammen, waaronder de Mashco-Piro en de Yora, steeds dieper de jungle in gevlucht.(AP)